Beachclub SOAP

Apeldoorn

Industrieel, Flexibel en Demontabel:

Een mooie opdracht: “ontwerp een beachclub op het voormalige fabrieksterrein Zwitsal in Apeldoorn”. Het ontwerp moet aansluiten bij het stoere en creatieve karakter van de industriële omgeving.

Het uitgangspunt is een tijdelijke huisvesting dat na 10 jaar weer te demonteren is en op een andere plek weer is op te bouwen. De verdere uitgangspunten zijn de snelheid van bouwen, bouwkosten, hergebruik en de sfeer. Het concept is bedacht om Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) te bouwen. Zo is het plan ontstaan om met zeecontainers te bouwen, dit plan is doorontwikkeld en vertaald in de Beachclub ‘SOAP’. Wij hebben de structuur van de Beachclub gemaakt en de ondernemers hebben hier een verdere invulling aan gegeven.

Materiaal:

Het materiaal is een bijzonder gegeven, containers worden vaak geassocieerd met ‘hard’ en hebben iets afstandelijks. We hebben een eigentijdse, industriële maar warme sfeer weten te creëren.

SOAP bestaat uit in totaal 20 zeecontainers, waaronder een toren van 4 containers. De toren zorgt ervoor dat SOAP niet als een platte doos in de omgeving wegvalt. In de zeecontainers zijn onder andere een restaurant en een ruimte voor bedrijfsuitjes gecreëerd. Bijzonder is dat de beachclub ‘alzijdig’ is opgezet. Van alle vier de kanten moet de beachclub uitnodigend zijn. Zo is er aan de voorzijde een stadsstrand met lounchebanken, aan de achterzijde een beachvolleybalveld, de zijkanten kijken uit op het water of op het park.

Opdrachtgever:SOAPFunctie:BeachclubPlaats:ApeldoornJaartal:2018

ARES architectenRoggestraat 44 - 7311 CD Apeldoorn+31 (0)55 5347973info@aresarchitecten.nl

Privacy Preference Center