Deltion college Zwolle voorzijde

Deltion College - Gebouw Grijs

Zwolle

Aan de Zwartewaterallee in Zwolle hebben wij voor Deltion College Gebouw Grijs ontworpen.

Dit onderwijsgebouw heeft als functie het huisvesten van de opleiding VEVA (veiligheid en vakmanschap). Deltion College verzorgt deze opleiding op MBO-niveau voor Defensie. Het gebouw huisvest onder meer 16 theorieruimten, verschillende praktijkruimten, kantine met bedrijfskeuken, een fitnesszaal en een sportzaal. Daarnaast heeft het gebouw op de begane grond een praktijkruime met hefbruggen voor motorvoertuigen techniek en een werkplaats voor vrachtauto’s. Gebouw Grijs heeft een totale omvang van ruim 5000m2. Omdat sporten een belangrijk onderdeel van de opleiding is, heeft het gebouw 11 grote kleed- en doucheruimten.

Sportveld op het dak:

Het uitganspunt in het programma van eisen was dat in totaal 3000m2 aan sportvelden rondom het gebouw moest worden gecreëerd. Omdat dit uitgangspunt, samen met het benodigde oppervlak voor het gebouw niet paste op het beschikbare perceel zijn we uiteindelijk tot de oplossing gekomen om een sportveld van 1000m2 bovenop het 12 meter hoge gebouw te plaatsen. Dit sportveld bestaat uit een kunstgrasveld van 25×40 meter en is rondom afgeschermd door een geprofileerde en geperforeerde gevelplaat die speciaal voor dit project ontworpen en vervaardigd is. Hierdoor ontstaat rondom het sportveld een semitransparant scherm, dat dienst doet als afscherming en windscherm maar waarbij de sporter op het dak contact blijft houden met de omgeving.

Flexibiliteit:

Omdat wij geloven dat een onderwijsgebouw zich moet kunnen aanpassen aan de functie en dat de functie in de toekomst kan wijzigen, is het gebouw zo voorbereid en gebouwd dat dit makkelijk te realiseren is. De term ‘flexibiliteit’ staat centraal in het ontwerp. Alle theorie en praktijkruimten zijn zo ontworpen dat de wanden eenvoudig aan te passen zijn naar een andere positie in een vooraf bepaald grid. Dit modulaire grid is in zowel de wanden met verkeersruimten, het plafond en de vliesgevel doorgevoerd. De vorm en de afmetingen van de praktijkruimten zijn zo bepaald dat ze in de toekomst redelijk eenvoudig kunnen worden omgebouwd tot theorieruimten of zelfs kantoren.

Deltion college Zwolle
Deltion college Zwolle

Functie:

Onderwijsgebouw

Locatie:

Zwolle

Jaartal:

2017

Opdrachtgever:

Deltion College