Huisartsen praktijk De Eglantier

Apeldoorn

Voor de huisartsen praktijk in Apeldoorn hebben we een plan mogen maken. De opdracht bestond uit de functionele herindeling van 4 praktijken. Hierbij wilde men meer functies binnen bestaande buitenmuren. Na een selectieprocedure is ARES architecten gekozen als architect voor het ontwerpen en de begeleiding van de verbouw van het gezondheidscentrum ‘De Eglantier’.

Slechts 4 van de 9 behandelkamers hebben hun vorm behouden. Daarnaast heeft er een volledige aanpassing van de overige behandelkamers, front- en backoffice en wachtruimte plaatsgevonden, zodat er veel meer functionaliteit, privacy en kwaliteit is ontstaan. Door de toename aan functionele werkvertrekken waar in daglicht wordt gewerkt heeft dit er toe geleidt dat we de wachtkamer in het hart van het gebouw hebben gepositioneerd.

De wens van de huisartsen praktijk in Apeldoorn was,  in verband met privacy, om de wachtkamer fysiek af te schermen van de verkeersruimten en toegang van de spreekkamers. Om niet het gevoel van “ hokjes” te creëren, hebben we een groot deel van de wachtruimte uitgevoerd in glas. Bijzonder is, dat tijdens de verbouwing, de praktijk open is gebleven en in fasen is uitgevoerd.

Het begeleiden van het proces, het creëren van een functioneel ontwerp volgens de LHV richtlijnen, met beperkte middelen heeft geresulteerd in een ontwerp wat jaren mee kan.

Opdrachtgever:Huisartsen Centrum De EglantierFunctie:huisartsenpraktijkPlaats:ApeldoornJaartal:2015

ARES architectenRoggestraat 44 - 7311 CD Apeldoorn+31 (0)55 5347973info@aresarchitecten.nl

Privacy Preference Center