Transformatie woongebouw

Apeldoorn

In Apeldoorn hebben we een bestaand gebouw getransformeerd naar een woongebouw met 11 wooneenheden/woningen. Het bestaande gebouw dat rond 2000 gebouwd is als gebouw voor dagbesteding is aan de binnenzijde volledig gestript. De woningen liggen op de grens van de wijken Zuidbroek en Anklaar. Een ideale ligging met alles wat je nodig hebt binnen handbereik met aan de Anklaarseweg een bushalte met een directe verbinding naar het Centraal Station van Apeldoorn. Het complex ligt in een parkachtige omgeving dat de bewoner rust, vrijheid en privacy biedt.

Het bestaande gebouw biedt plaats aan in totaal 11 wooneenheden, waarbij vrijwel alle woningen een unieke plattegrond hebben. Acht woningen hebben tevens een verdieping. Hiervoor zijn in het bestaande gebouw verdiepingsvloeren toegevoegd in de aanwezige vides. De individuele woningen worden ontsloten door een centrale binnenstraat. Aan alle zijden rondom het gebouw zijn privé tuinen gesitueerd.

Om deze tuinen zorgvuldig aan te laten sluiten bij zijn omgeving is samenwerking gezocht met MTD landschapsarchitecten. Het landschap is doorgevoerd tot boven op het gebouw. Het bestaande platte dak is voorzien van sedum.

In de gevel zijn kaders/lijsten aangebracht met daarin afgewisseld de gevelopeningen en een houten gevelbekleding. Deze gevelbekleding is ook toegepast op het volume op de verdieping. Het overige metselwerk is gekeimd. Tijdens het project is er tevens samengewerkt met een ecoloog en aandacht voor inpassing in de omgeving.

Er is bijzondere aandacht besteed voor natuurintensief bouwen. Zo zijn er bijvoorbeeld op meerdere plekken in de geven nestkasten voor huismussen en vleermuizen geïntegreerd.

 

Functie:

Woongebouw

Locatie:

Apeldoorn

Jaartal:

2020

Opdrachtgever:

BCL Real Estate