muur van 12 zeecontainers in entree Futurumshop

Containerwand Futurumshop

Apeldoorn

Op de hoek van de Europaweg en de Laan van Westenenk in Apeldoorn hebben wij een krachtig bedrijfspand ontworpen voor Futurumshop, een succesvolle online sportretailer. Opvallend zijn niet alleen de grote glazen gevel over de volle breedte van het pand, de hoogte en de op maat gemaakte gevelpanelen, maar ook de containerwand van 12 zeecontainers. Deze muur doet niet alleen dienst als scheidingswand tussen het magazijn en de kantoren, maar vormt tegelijkertijd de facilitaire zone met onder andere een pantry, toiletten, bergruimte en een vergaderunit.

De kleurrijke containerwand is voorzien van logo’s en bedrijfsnamen van leveranciers en geeft de hal een bijzonder aanzien. Dit wordt nog versterkt door het gebruik van stalen trappen en luchtbruggen die de 9 meter hoge containerwand met het kantoorgedeelte verbinden. De grote open ruimte tussen deze beide zones behoudt zo het open karakter en biedt tevens een doorkijk over de volle lengte van het pand. Dit wordt verder nog bedrukt door de glazen deuren en wanden waardoor je vanuit de verschillende ruimtes in contact bent met de rest van het pand. Zo heeft bijvoorbeeld iedereen vanuit de personeelsruimte zicht op de hal, het magazijn en de laad- en losruimte.

Zeecontainers

Opvallend is dat één container een volledig glazen wand heeft en dat alle andere containers ‘slechts’ een deur van glas hebben. Door het gebruik van één kleur voor zowel de binnen- als buitenkant en door de volledig glazen wand heeft deze container, die dienst doet als vergaderruimte, tijdens de bouw de bijnaam ‘Vissenkom’ gekregen. Bijzonder detail is het gebruik van mat folie op alle glazen binnendeuren met daarop de namen van familieleden van de eigenaar.

Kenmerkend voor het pand is de kracht dat het uitstraalt door het gebruik van speciaal gevormde metalen panelen, waardoor de buitenkant een bijzonder aanzien heeft, zeker op een bedrijventerrein. Deze kracht wordt binnen nog benadrukt door het gebruik van ruwe materialen en het zichtbaar blijven van alle leidingen en constructies.

Functie:

Bedrijfsgebouw

Locatie:

Apeldoorn

Jaartal:

2012

Opdrachtgever:

Futurumshop.com