woonhuis ugchelen buiten

Woonhuis Ugchelen Buiten

Apeldoorn

Bosrand

Voor onze opdrachtgever hebben we aan de rand van de woonwijk, tegen de bosrand deze mooie villa ontworpen. Het woonhuis ligt op de grens van Apeldoorn en Ugchelen aan de rand van de Veluwe. De opgave van het ontwerp was een energiezuinige vrijstaande levensloopbestendige woning te ontwerpen met veel licht en privacy. De wens was om de woning zorgvuldig vorm te gegeven met heldere lijnen.

Vanaf de kavel is de nabijheid van het bosgebied goed zicht- en voelbaar. We hebben het gevoel gecreëerd om zowel van buiten naar binnen en van binnen naar buiten te beleven.

Levensbestendig

Dit heeft geresulteerd in een vrijstaande woning, waarbij gelijkvloers alle belangrijke ruimtes zijn gesitueerd. De patio zorgt voor extra daglicht in het hart van de woning. Ook is in de patio een binnentuin gecreëerd. Het ontwerp bestaat uit een u-vorm van steen met invulling van glas of hout. De woning is zorgvuldig vormgegeven en onderhoudsarm. Alle functies, waaronder de carport, zijn geïntegreerd in het hoofdvolume.

Tijdens de bouw hebben wij de opdrachtgever optimaal begeleid en zijn wij de spil geweest tussen de diverse partijen. Op deze manier hebben wij de planning en het budget goed in de gaten weten te houden.

BENG

Extra aandacht is besteed om de woning Bijna-energieneutraal (BENG) maken. Hierbij is gebruik gemaakt van een dak met zonnepanelen, extra isolatie en vanzelfsprekend gasloos.

Functie:

Woonhuis

Locatie:

Apeldoorn

Jaartal:

2020

Opdrachtgever:

particulier